dinsdag 12 april 2011

Lazio neemt de vierde plaats weer over

S.S. Lazio heeft dit weekend goede zaken gedaan in de strijd om Champions League voetbal. Door met 2-0 te winnen van Parma. Doordat Udinese verloor van de andere club uit Rome, kon Lazio de vierde plaats overnemen. De overwinning kwam tot stand in een niet bijster interessante wedstrijd, maar de winst is binnen.

De wedstrijd begon met een minuut stilte, ter ere van de vorige week overleden Bob Lovati, een clubman die heen gegaan is. Na de minuut stilte begon de wedstrijd een beetje tam, het waren vooral schoten van afstand waarmee Lazio gevaarlijk was. Parma was helemaal niet gevaarlijk. In de 23e minuut was het dan toch raak, het was Hernanes die Lazio, met een van richting veranderd afstandsschot, op voorsprong zette. Na die treffer zakte het niveau van Lazio wat in, en moest Muslera enkele keer redding brengen op schoten van Parma. Mede daardoor bleef het tot aan de rust 1-0.

In de tweede helft is Lazio weer de betere ploeg, en krijgt dan ook de beste mogelijkheden. Echt veel gebeurde er echter niet, Lazio creeërde weinig en Parma creeërde zelfs helemaal niets. Het was dan ook pas de 77e minuut dat het eerste 'spannende moment' van de tweede helft zich voordeed. Het was Floccari, die na een prachtige pass, de 2-0 binnen kon schieten. De bal ging er via de binnenkant van de paal in, en de wedstrijd was gespeeld. In de slotfase was Parma nog gevaarlijk uit een vrije trap, maar die was een prooi voor Muslera.

Lazio is normaal gesproken wel zeker van Europees voetbal nu, het staat dertien punten voor op de nummer acht, Palermo. De zevende plek moet normaal gesproken genoeg zijn voor Europa League. Helemaal geweldig zou natuurlijk Champions League voetbal zijn. Maar misschien is dat wel niet helemaal realistisch met uitwedstrijden tegen Udinese en Inter nog te gaan. Hopen mag altijd natuurlijk!