zondag 14 november 2010

Lazio wint van Napoli

S.S. Lazio heeft na twee nederlagen op rij tegen riomma en Cesena, eindelijk weer eens de volle drie punten gepakt. Tegenstander van  vandaag was Napoli, de nummer drie op de ranglijst. Lazio stond voorafgaand aan deze wedstrijd tweede, en er kon dus echt van een topduel worden gesproken. Ook bij de supporters leefde dit duel erg, Lazio en Napoli zijn van oudsher toch rivalen, dit was ook wel te merken aan de 800 man die vanuit Napels meegereisd waren.

Lazio begon de wedstrijd sterk, en dit resulteerde dan ook in enkele goede kansen voor de ploeg uit Rome. Na vijftien minuten was het dan ook raak voor Lazio, na een hele mooie dieptepass van Mauri was het een makkelijk klusje voor Zaráte, die de bal zo binnen kon leggen. Na deze goal zakte Lazio echter helemaal in, niks lukte meer en Napoli werd erg gevaarlijk, met onder andere een schot op de lat. Ook werd er bij Lazio erg klungelig uitverdedigd, waardoor Napoli steeds weer gevaarlijk kon worden voor de goal. Er hing echt een goal van Napoli in de lucht, maar gelukkig werd er toch met 1-0 het rust signaal bereikt.

Na rust begon Lazio weer sterk, het leek erop dat Reja enkele goede aanwijzingen had gegeven in de rust. In de zestigste minuut was het opnieuw raak, dit keer was het Zaráte die de bal breed legde op Floccari, die de bal simpel langs de Napoli doelman Di Sanctis kon schuiven. Na deze goal werd Napoli nog wel enkele keren gevaarlijk, maar echt vrezen voor de overwinning hoefde Lazio nooit. Lazio hield de drie punten dus in eigen huis, en stond voor zes uur weer bovenaan de Serie A. AC Milan won s'avonds echter de derby van Milaan, en nam de koppositie weer over van Lazio.