dinsdag 23 november 2010

Parma-S.S. Lazio 1-1

De wedstrijd tussen Parma en Lazio is afgelopen zondag in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Parma zal hier, vanwege de verwachtingen én vanwege het spelbeeld, erg tevreden mee zijn. Lazio daarentegen zal erg balen van dit dure puntverlies, waardoor Milan weer uit kan lopen, en waardoor Napoli op Lazio inloopt.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor Lazio, een goed schot van Zarate vloog bijvoorbeeld net over.  Lazio wist het net echter niet te vinden, en dan treed de oude voetbalwet in werking. Wie zelf niet scoort zal er altijd een tegen krijgen. Zo ook nu, Hernan Crespo maakte de openingstreffer tegen zijn oude club, via een mooie kopbal. Na deze goal zakte Lazio even wat in, en had Parma het betere van het spel. Tot echt gevaarlijke momenten kwam dat echter niet, alleen twee schoten die over gingen.

Na een tijdje kreeg Lazio echter weer wat meer grip op het spel. Een bal van Zarate werd nog van de lijn gehaald, maar in de laatste minuut voor rust was het dan toch raak. Na een corner van Zarate kopte Floccari de bal achter de doelman, 1-1.

In de tweede helft was het alleen nog maar Lazio wat de klok sloeg. Kansen waren er te over, zo schoot Hernanes bijvoorbeeld van (heel) dichtbij de bal net naast. Ook was Hernanes nog gevaarlijk met een afstandsschot. Het was echt wachten op een doelpunt van Lazio. Helaas viel die niet, en dus bleef het bij 1-1. Lazio ziet Milan hierdoor uitlopen, en Napoli dichterbij komen. Laten we hopen dat we de midweekse wedstrijd om de Copa kunnen gebruiken om vertrouwen op te doen.