donderdag 25 november 2010

S.S. Lazio-Albinoleffe

S.S. Lazio heeft vandaag haar plicht gedaan, door met 3-0 te winnen van degradatie kandidaat in de Serie B, Albinoleffe. Lazio speelde vanavond voor de Copa Italia in eigen huis tegen de nummer 17 van de Serie B. Dat Lazio topfavoriet was vanavond bleek ook wel uit de opstelling van vandaag. Van de vaste basiskrachten startte alleen Ledesma, omdat deze zondag tegen Parma niet in de basis stond.

Lazio begon sterk aan de wedstrijd, en dit kwam al na vijftien minuten tot uiting in een doelpunt. Het was Garrido die de Romeinen met een mooi geplaatste vrije trap op voorsprong zette. In de laatste minuut van de eerste helft was het opnieuw raak. Na een mooi afgemeten voorzet van Foggia was het Stendardo die de bal makkelijk in kon tikken.

In de tweede helft was Lazio vooral goed in het missen van kansen. Enkele hele grote kansen werden, onder andere door Rocchi, toch gemist. Echter in de slotfase zorgde Del Nero toch nog voor een hoogtepunt, die na een erg goede aanname de bal knap langs de doelman wist te werken. Lazio won zoals verwacht gemakkelijk, en heeft zich geplaatst voor de 1/8e finale. Rome mag zich op gaan maken voor nog een derby, want in die 1/8e finale treffen we onze aartsrivaal.