maandag 20 december 2010

Lazio wint in de slotminuten van Udinese

Lazio heeft ook de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft winnend afgesloten. Dit keer was het Udinese dat verslagen werd. Het werd, na een spannende en voor de neutrale toeschouwer leuke wedstrijd, 3-2 in het voordeel van Lazio.

Lazio begon sterk aan de wedstrijd, door na twee minuten gelijk de openingstreffer te maken. Deze kwam van de voet van Hernanes, die vanaf het randje van de 16-meter de bal raak schoot. Na deze goal werd Udinese vele malen beter, en was het wachten op een tegendoelpunt voor Lazio. Wonder bij wonder viel die echter niet, en kon Lazio met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft bleef het echter Udinese dat de klok sloeg, en in de vijftigste minuut was het dan zover, Sanchez kon de bal na een voorzet vanaf rechts binnen knikken. Lazio had hier echter ontzettend snel een antwoord op, want twee minuten na de gelijkmaker lag de bal alweer in het netje. Dit keer echter aan de andere kant, Biava kon na een corner de bal heel knap, uit de draai, in het doel werken. Udinese bleef echter de sterkere, en kwam dan ook opnieuw op gelijke hoogte. Denis kwam in de ploeg bij Udinese, en met zijn eerste balcontact bracht hij zijn team gelijk op gelijke hoogte. Doordat Muslera uitgleed kon Denis de bal vanaf een meter of 10 gemakkelijk inkoppen. Hierna gingen beide ploegen vol voor de winst, wat erg veel ruimte voor beide ploegen opleverde. Hierdoor werd het een hele vermakelijke wedstrijd. Gelukkig was het uiteindelijk toch Lazio dat aan het langste eind trok. Door een eigen doelpunt van Zapata in de 88e minuut, hij kopte een corner feiloos binnen, won Lazio de wedstrijd alsnog. En dus gebeurde precies het tegen over gestelde van vorige week tegen Juve, vroeg op voorsprong komen en laat de winnende maken. Lazio gaat nu samen met Napoli als tweede de winterstop in, met drie punten achter Milan.

Biava en Matuzalem na de 2-1 van Biava.