dinsdag 15 maart 2011

Lazio verliest wederom de derby

Lazio heeft dit weekend voor de vijfde (!) keer achter elkaar de derby verloren. Wederom slaagde onze spelers er niet in om in een onderlinge strijd de aartsrivaal te verslaan. Dit is eigenlijk te schandalig voor woorden, want vijf keer achter elkaar 'Il Derby' verliezen is niet toelaatbaar.

Lazio was in de eerste helft de mindere van de twee ploegen. Dat was ook te zien aan het spel. 1927 was het meerendeel van de tijd in de aanval en Lazio moest het vooral van de counter hebben. Wel kreeg Lazio in de eerste helft aardig wat corners, maar voor de rest was het niet veel van onze kant.

Vol hoop gingen de supporters zitten/staan voor de tweede helft. Dit liep echter op een totale deceptie uit voor Lazio. In de 70e minuut was het totti die 1927 op 1-0 bracht. Twintig minuten en twee rode kaarten verder, aan de kant van Lazio uiteraard alhoewel het wel terechte kaarten waren voor Radu en Ledesma, kreeg 1927 nog een penal. Deze penal kwam voort uit een overtreding van Ledesma die hierna dan ook kon vertrekken. Zo kon totti de eindstand op 2-0 brengen.

Het enige hoogtepunt aan de kant van Lazio was zondag de Tifo. Deze zag er prachtig uit en was gemaakt door een bekende tattoo artiest uit Rome. Tevens Laziali uiteraard. Op de tribunes waren wij de betere, op het veld wederom niet. Volgend jaar eisen wij een overwinning, want vijf nederlagen op rij is al veel te veel. Ondanks alles zullen wij uiteraard wel altijd de club van Rome blijven.