maandag 28 februari 2011

Lazio lijdt duur puntverlies in en tegen Cagliari

Lazio heeft zichzelf afgelopen zondag een slechte dienst bewezen, door te verliezen van de nummer negen Cagliari te verliezen. Lazio was zelf de hele wedstrijd de betere, maar kreeg door een ongelukkige eigen goal van Dias niet wat het verdiende. Lazio blijft ondanks deze nederlaag op de vierde plaats, maar ziet de concurenten wel dichterbij komen.

In de eerste helft begon Lazio gelijk sterk aan de partij. Dit was ook te zien aan bijvoorbeeld een schot van Gonzalez en een vrije trap van Hernanes die de keeper maar moeizaam kon keren. Echter was het in de 40e minuut raak aan de andere kant. Dias was de ongelukkige, door de bal heel knullig in eigen doel te werken. Het was een schot van Aquafresca, die misschien wel voorlangs zou zijn gegaan als Dias hem niet had geraakt. Hij raakte hem dus wel, en schoot de 1-0 achter zijn eigen doelman Berni.

Ook in de tweede helft bleef Lazio de betere partij, zo kon onder andere een schot net gekeerd worden en ging de rebound ook maar net naast. Mauri raakte zelfs nog de buitenkant van de paal voor Lazio. In de laatste fase zakte Lazio iets weg, en moest Berni zelfs nog ingrijpen. Het doel van Cagliari werd niet gevonden door Lazio, en dus bleef het bij 1-0. Volledig onterecht, want Lazio had hier toch zeker recht gehad op een punt, en eigenlijk zelfs op drie.