dinsdag 22 februari 2011

Lazio wint vrij eenvoudig van Bari

S.S. Lazio heeft afgelopen zondag vrij gemakkelijk de drie punten gepakt tegen de rode lantaarn drager van de Serie A, Bari. Het werd slechts 1-0, maar de score had gemakkelijk hoger uit kunnen vallen. Het was aan het gebrek aan efficiëntie  te danken dat de score niet hoger uitviel.

Lazio begon geweldig aan de wedstrijd, na zes minuten maakte het namelijk al het enige doelpunt van de wedstrijd. Het was Hernanes die de bal erg mooi binnenschoot. Via een keiharde volley, die de keeper alleen voorbij hoorde komen bracht hij Lazio op voorsprong. Lazio bleef de rest van de helft de veel betere ploeg, en vooral Hernanes was aan een geweldige wedstrijd bezig. De eerste helft creeërde alleen Hernanes al een stuk of vier kansen. Het aandeel van Bari in deze wedstrijd viel te verwaarlozen, want dat beperkte zich tot een kans(je) in de eerste helft.

Ook in de tweede helft was Lazio de veel betere ploeg, en ook nu creeërde men vele kansen. Het bleef echter bij 1-0. En dat kan en moet Lazio zichzelf ook wel verwijten, want als men een beetje doorgedrukt had had het makkelijk 3-0 kunnen worden. Terwijl je nu toch de hele tijd in je achterhoofd had, 'Het zal toch niet gelijk worden'. Gelukkig werd het dat niet, en pakte Lazio de drie punten. Doordat de andere club uit Rome een 0-3 voorsprong uit handen gaf en met 4-3 verloor en ook Juve verloor, deed Lazio goede zaken in het klassement.