vrijdag 4 februari 2011

Lazio 'wint' een punt bij Milan

Lazio heeft zichzelf dinsdagavond een erg goede dienst bewezen door in en tegen Milan met 0-0 gelijk te spelen. Milan, al wekenlang de nummer een op de ranglijst, was wel de veel betere ploeg, maar kwam mede door goed verdedigend werk van Lazio niet aan scoren toe.

In de eerste helft was het al duidelijk dat het vooral Milan was dat de dienst uit maakte. Een paar keer werden er, door slordig balverlies aan de kant van Lazio, kansen gecreƫrd door Milan. Gelukkig faalde men in de afwerking, of deed Muslera zijn werk goed. Wonder boven wonder werd er niet gescoord tot aan de rust. De verwachting was echter wel dat Milan er in de tweede helft wel eentje zou scoren.

Ook in de tweede helft bleef Milan de betere, en er was geen twijfel over mogelijk, Milan zou hier wel gaan winnen. Gelukkig gebeurde dit niet. Mede doordat Biava een schot van Robinho net voor de lijn kon keren, terwijl Muslera al gepasseerd was. Ook Muslera zelf kon echter een paar keer goed ingrijpen. En dus bleef het geheel tegen de verhoudingen in bij een doelpuntloos gelijkspel. Er waren na de wedstrijd wel wat op en aanmerking op Kozak, wiens elleboog wel erg vaak in aanraking kwam met een speler van Milan. Maar ach, wat maakt het ook uit, Lazio mag zich gelukkig prijzen met dit punt. Bijna alle concurenten verloren namelijk punten, roma speelde thuis gelijk tegen Brescia, Juve verloor van Palermo en Napoli verloor van Chievo met 2-0. De enige concurent die won was Inter.