maandag 31 januari 2011

Lazio wint dankzij Kozak

Lazio heeft zaterdag een 2-0 overwinning gepakt tegen Fiorentina. Het zag er lang na uit dat het een saaie 0-0 zou worden, maar in de laatste fase van de wedstrijd pakte Lazio dan toch nog de overwinning.

De eerste helft stelde van beide kanten niet veel voor, en het was een aardig dramatisch niveau. Ook qua kansen stelde het niet veel voor. De supporters van Lazio dachten alweer terug aan het echec tegen Bologna. En dus moest Eddy Reja de elf man van Lazio in de rust even hartig toespreken.

Ook de tweede helft begon vrij saai, en ook nu gebeurde er niet veel. Lazio was echter wel de hele tijd (zowel in de eerste als in de tweede helft) de betere ploeg. Dat kwam pas tot uiting na de inbreng van Libor Kozak. hij versierde in de 70e minuut een penalty, doordat hij door Koldrup onderuit werd gehaald. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot hem onhoudbaar binnen. Drie minuten later was het weer raak. En weer was het Kozak! Dit keer kon hij de bal gemakkelijk binnen koppen na een mooie assist van aankoop Sculli.

Door deze winstpartij en de afgelasting van roma staat Lazio nu op een derde plaats in de Serie A.