dinsdag 25 januari 2011

Lazio verliest van Bologna

Lazio heeft zichzelf het afgelopen weekend een slechte dienst bewezen door met 3-1 te verliezen van Bologna. Di Vaio (ex-Laziali) haalde twee keer de trekker over voor Bologna. Ook vielen er twee rode kaarten, voor Dias van Lazio en voor Gimenez van Bologna, en werd er Zarate na afloop van de wedstrijd geschorst op basis van video beelden. Dit allemaal terwijl Lazio geweldig begon aan de wedstrijd.

Lazio kwam namelijk in de vijfde minuut al op voorsprong, door een doelpunt van Floccari. Hij kon de bal na een mooi opgezette aanval gemakkelijk intikken. Na deze vroege voorsprong gaf Lazio het echter totaal uit handen, en werd min of meer weg gespeeld door het, op papier, veel zwakkere Bologna. Het resulteerde dan ook al snel in de gelijkmaker, die gemaakt werd door Ramirez. Drie minuten later was het notabene ex-Laziali Di Vaio die Bologna de voorsprong gaf. En dus ging Lazio met een achterstand de rust in.

Na rust bleef Lazio slecht, al bleef het wel lange tijd hopen op de gelijkmaker. Tot de 86e minuut bleef Lazio dan ook drukken, maar het kon niet veel teweeg brengen. In de 86e minuut viel namelijk de rode kaar voor Dias, en was de hoop op minimaal een punt verdwenen. Gimenez van Bologna kreeg ook rood, maar die zat op de bank. En dus was het in het veld tien tegen elf. In de blessuretijd kon Bologna er via Di Vaio zelfs nog een maken, hij bracht de stand op 3-1. Aan het einde van de wedstrijd kwam er nog een vechtpartijtje, waarbij Zarate een tik uitdeelde. Hij zou later via tv beelden voor drie wedstrijden worden geschorst.

Lazio won dus wederom niet, laten we hopen dat de wedstrijd tegen Fiorentina weer de drie punten op gaat leveren. Lazio moet namelijk wel punten gaan pakken wil het mee blijven doen om de strijd om het Europese Voetbal.