dinsdag 18 januari 2011

Lazio pakt eerste overwinning na de winterstop

S.S. Lazio heeft zondagmiddag in eigen huis de eerste overwinning van na de winterstop geboekt tegen Sampdoria. Door deze overwinning, en door de gelijke spelen van zowel Napoli als Milan, heeft Lazio goede zaken geboekt in de Serie A. De ploegen die vlak onder Lazio staan hebben helaas wel allemaal een overwinning gepakt.

Lazio begon de eerste helft zwakjes, en Sampdoria was de betere, maar vooral de fellere ploeg. De eerste helft was van beide kanten echter niet van hoog niveau, en het was dan ook geen wonder dat het bij rust nog 0-0 stond. De enige enigzins gevaarlijke momenten in de eerste helft kwamen namelijk óf uit dode spel momenten of uit schoten van veraf. Zo schoot Ledesma net naast het goal vanaf een metertje of 20 en een schot van Hernanes vanaf dezelfde afstand kon gemakkelijk gepakt worden door de keeper. Dit goldt ook voor een vrije trap van diezelfde Hernanes.

De tweede helft begon gelijk met een levensgrote kans voor Pazzini, die de bal alleen voor Muslera over de goal schoot. Daarna was Lazio gevaarlijk, via Zarate. Na enkele tegenstanders uitgekapt te hebben plaatstte hij de bal nét naast de goal. In de 84e minuut was het dan toch raak. Kozak, even daarvoor in de ploeg gekomen voor Floccari, maakte de openingstreffer. Na een goede voorzet kon hij de bal gemakkelijk inkoppen. Opvallend was dat hij en Diakité (die overigens een goede wedstrijd speelde) het doelpunt zo uitbundig vierde dat het shirt van Kozak scheurde. De goal van Kozak bleef de enige goal van de wedstrijd, en dus mocht Lazio eindelijk weer eens drie punten bij schrijven.

Na de wedstrijd werd overigens bekend dat Lazio Sculli overneemt van Genoa, voor zo'n 3,5 miljoen. Hierdoor mag Bresciano of Foggia waarschijnlijk vertrekken.