vrijdag 7 januari 2011

Lazio stijgt op ranglijst, ondanks puntverlies.

Lazio staat na gister op een tweede plaats in de Serie A. Ondanks een 0-0 gelijkspel in en tegen Genoa, komt Lazio toch boven Napoli te staan. Napoli liep namelijk in Milaan tegen een nederlaag aan. Internazionale was met 3-1 te sterk.

Lazio moest gister dus op bezoek bij Genoa, dat de wedstrijd minder begon. Lazio was de sterkere, maar kreeg niet echt uitgelezen kansen. Dit gold echter ook voor Genoa, en dus was het een beetje een saaie eerste helft. De grootste kans van Lazio zijde was voor Floccari, die oog in oog met de keeper de bal naast het doel werkte. Ook Genoa werd in de laatste minuut van de eerste helft nog gevaarlijk, maar gelukkig floot de scheidsrechter net op tijd af, een erg opmerkelijk moment om af te fluiten, maar daardoor niet minder fijn voor Lazio.

De tweede helft begon Lazio als betere ploeg, wat al snel resulteerde in een schot van Hernanes die via de binnenkant van de paal  het veld weer in vloog. Na dit schot werd Genoa echter beter, en werd Lazio totaal overlopen op het middenveld. In deze fase van de wedstrijd had Lazio eigenlijk niets te vertellen. Het was aan geweldig keeperswerk van Muslera te danken dat het bij 0-0 bleef.

Op blessure gebied was ook nog wat te melden, Lichtsteiner eindigde de wedstrijd met een tulband om zijn hoofd en Matuzalem viel geblesseerd uit, nadat hij verkeerd terecht kwam bij een landing. Doordat Milan wel gewoon won bedraagt de achterstand van Lazio op de koppositie nu vijf punten. Maar met een tweede plaats mogen we uiteraard ook heel tevreden en erg trots zijn.