maandag 10 januari 2011

Lazio verliest van Lecce na wanvertoning

S.S. Lazio heeft gister een beschamende nederlaag geleden tegen de nummer negentien van de Serie A, Lecce. Door deze nederlaag én door de overwinning van Napoli op Juve (3-0) zakt Lazio weer een plaatsje op de ranglijst, en staat het nu derde.

Lazio begon de wedstrijd slecht, wat binnen 20 minuten al resulteerde in 8(!) corners voor Lecce, dat aantal zegt wel iets over de druk die Lecce uitvoerde op Lazio. Lazio speelde totaal zonder inzet en zonder bezieling. Het leek wel alsof men deze week al vijf wedstrijden gespeeld had, zo slap ging het eraan toe. Lecce verdiende het dan ook om op voorsprong te komen, en dat gebeurde dan ook. Zij het op erg ongelukkige wijze. Een schot van buiten de zestien meter, die via de paal het veld weer in gaat. Muslera had echter naar die bal gedoken en lag dus op de grond. Via de rug van Muslera belandde de bal alsnog in het doel, 0-1 voor Lecce. Dit gebeurde in de 39e minuut, en Lazio keek bij rust dan ook aan tegen een 0-1 achterstand.

In de tweede helft begon Lazio erg goed, en dat resulteerden na 90 seconden dan ook al in de gelijkmaker. Het was Mauri die de bal na de kluts in het doel kon werken. Na deze gelijkmaker zakte Lazio echter weer in. Ook Lecce speelde niet goed, en het zag er dan ook naar uit dat het in een 1-1 gelijkspel zou eindigen, alhoewel de Laziali ongetwijfeld op meer hoopten. Twintig minuten voor tijd kreeg Lazio echter de deksel op de neus. Zarate draaide een corner zo in dat de bal in een keer op de paal kwam. Uit de tegenaanval maakte Lecce echter de 1-2, en zo verloor Lazio dure punten. Zeker omdat roma had verloren, en Napoli later op de avond zou winnen van Juve. Ook Milan speelde gelijk, en dus had Lazio goede zaken kunnen doen met betrekking tot het klassement. Vele Laziali hadden zich de 111-jarige verjaardag van hun club vast mooier voorgesteld, het mocht echter niet baten.